Ondersteuning voor ouders/verzorgers

Ouderbegeleiding

Spelen helpt is er niet alleen voor kinderen.

Wanneer een kind is aangemeld voor een traject bij Spelen helpt, worden er eens in de 5 a 6 weken oudergesprekken gepland.

Dat is niet alleen om ouders op de hoogte te stellen van de observaties in de sessies, maar zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid van het versterken van de transfer naar de thuissituatie.

 

Daarnaast geeft het ons een goed beeld van hoe het thuis gaat, wat ouders opvalt en hoe de ontwikkeling van de leerdoelen wordt gezien door ouders.

In de praktijk hoor je ons vaak zeggen: ''Wij zien een kind maar 1 uurtje in de week, maar ouders zien vaak veel meer''. En die informatie hebben wij ook nodig om aan de hulpvraag te werken.

 

En ook als een kind niet wordt aangemeld voor een traject, is Spelen helpt er voor alle ouders die op zoek zijn naar tips & tools!

Houd de webshop in de gaten, binnenkort wordt daar een ook een beknopt handboekje verkocht!


Paardencoaching voor ouders

Naast de oudergesprekken, is er ook de mogelijkheid dat ouders samen of individueel een sessie bij de paarden kunnen ervaren.

Als ouder probeer je het namelijk zo goed mogelijk te regelen voor je kind. Maar het kan best pittig zijn om werk, gezin, huishouden en sociale contacten te combineren. Paardencoaching kan dan uitkomst bieden. 

 

''We hebben écht alles geprobeerd, maar komen telkens weer in dat zelfde negatieve cirkeltje terecht''

 In gezinnen die ik dagelijks begeleid zie ik vaak dat er al veel is geprobeerd om iets in de ontwikkeling van het kind te bereiken of binnen een gezin te veranderen. Maar dat ouders toch vaak in dezelfde patronen schieten.

 

Waarom paardencoaching voor ouders?

  • handvaten in de coaching kunnen ondersteunend werken in de ontwikkeling van het kind
  • je kunt als ouder tegen hele andere dingen aanlopen; bijv. het combineren van werk, gezin en huishouden. Of je bent op zoek naar een betere balans in je leven.
  • paardencoaching kan inzicht geven in de wisselwerking tussen ouder en kind en/of tussen ouders onderling
  • Jij en je partner lopen tegen dingen aan in de opvoeding van jullie kinderen. Jullie willen het allebei op een andere manier doen, maar het vinden van een middenweg lukt maar niet.

Waarom is paardencoaching zo krachtig?

Door het bewust worden van patronen en het meteen toepassen van nieuwe, andere vaardigheden kom je als ouder sneller tot nieuwe inzichten. 

 

In plaats van 'praten over' werken we bij de paarden met al je zintuigen. We gaan ervaren wat er lastig is, waar je naartoe wilt en op welke manier dat het beste bij jou past.

''Ik probeer alle ballen in de lucht te houden, maar soms weet ik het gewoon even niet meer!''

' Wat is jouw beste ontdekking? ' vroeg de mol.

 

' Dat wie ik ben genoeg is, ' zei de jongen.

 

(Charlie Mackesy)